Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Marraskuu 12, 2019, 10:39:57
Etusivu Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy
Uutiset: Talliajankohta on ajankohtainen.

Nyt tarjolla: XS650 Finland kangasmerkit. 3.50 €/kpl plus toimituskulut 21 jo mennyt, enää 29 jäljellä!
XS650 Finland tarroja. 2 euroa kappale. Vielä 17 kappaletta jäljellä.

Spamminkirjoittajien rekisteröintiyritysten aiheuttaman haitan vuoksi jäseneksi pääsee vain erillisestä pyynnöstä:Lähetä tästä viesti.

Viimeksi arkistoon lisätty jytäriartikkeli: custombike_de_4_2014 ja cmm_9_2015

Muista päivittää oman jytärisi vuosimalli http://www.xs650.fi/forum/index.php?topic=44.0

+  www.xs650.fi
|-+  Jytärin tyyppiviat ja ominaisuudet
| |-+  Sähköpuoli
| | |-+  Sytytys
| | | |-+  Boyer ja alhaisen akkujännitteen sieto
« edellinen seuraava »
Sivuja: [1] Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Boyer ja alhaisen akkujännitteen sieto  (Luettu 2465 kertaa)
jukka_xs650_fi
1978 European long rod standard
Global Moderator
Hero Member
*****
Viestejä: 1424


XS650 über alles


Profiili WWW Sähköposti
« : Huhtikuu 21, 2009, 18:27:02 »

Lainaus käyttäjältä: av - tänään kello 01:46:03
"selvittelin tuota boyerin sytkää, ja jossain jenkkisivulla mainittiin sen vaativan reilusti voltteja toimiakseen. aiheutuuko ongelmia tapauksessa, jossa pienillä kierroksilla ei ole lainkaan latausta (siis jännite akussa putoaa radikaalisti)?"

Tuo yllämainittu kertoo hyvin Internetin kirouksesta - kaikki tallentuu johonkin ja roikkuu häiritsemässä maailman tappiin asti. Ja siitä, että kun kerran mokaat, kärsit siitä koko loppuelämäsi...

Aika lailla totuus asiasta (kunnes toisin todistetaan):
Boyer aloitti vuonna nolla toimintansa kehittämällä elektronista vaihtoehtoa pimeyden prinssi Lucasin alkuperäisille kärkisytytyksille brittitwineissä. Valitettavasti tuolloin ei edes ollut olemassa digitaalielektroniikkaa ja niinpä tuo Boyerin elektroniikan ihme perustui analogiatekniikkaan. Digitaalinen systeemi joko toimii tai ei toimi. Analogiasysteemi tekee kaikkea siltä väliltä. Seurauksena oli tällä kertaa, että tuo Boyerin analoginen sytytysjärjestelmä unohti ennakonsäädön, kun akkujännite laski liian alas. Ja heitti täyden ennakon päälle. Ja siinä sai brittitwinin potkustarttaaja helposti "räjähtävän" lentoonlähdön.

Kaikki nykyisin uutena myytävät Boyerin sytytysjärjestelmät ovat digitaalisia (Micro Digital, Micro Digital Power) ja tähän asti en ole mistään kuullut tai lukenut niiden kiusaantuvat alhaisesta akkujännitteestä. Ne toimivat ok, kunnes lakkaavat toimimasta kokonaan. Omaa kokemusta on alle 10 voltin akkujännitteellä ajosta. No problem. Paitsiettätietysti silloin oli lataus vaihteeksi tilt.

Aina, kun joku ihan oikeasti on törmännyt tähän alhaisen akkujännitteen ongelmaan, käy ilmi, että hemmo oli jostain saanut tosi edullisesti Boyerin sytkän. Ja sitten käy ilmi, että juuri sen vanhan analogisen... Niitä myydeään edelleen eBayssa silloin tällöin ja halvalla 

      Jukka


 
tallennettu
Sivuja: [1] Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry:  


Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 2.0.15 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!